Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Витоша зимен фест 2024” кани любителите на снега

Снимка: БТА

Под мотото “Открий, забавлявай се, живей” ще премине “Витоша зимен фест 2024”, който събира днес любителите на зимните спортове и планината. Спортното събитие ще се състои на хижа “Алеко” като част от Световния ден на снега.

За първи път на Стената над хижата ще се състоят сноубайк дуели, представляващи спускане с колела с директни елиминации.

Целта е повече хора да излязат на чист въздух сред природата и да се включат в различни предизвикателства – не само двигателни, но и викторини, планинарски песни, бой със снежни топки, конкурси за направата на снежна фигура, за най-атрактивна визия, за най-красиво украсена шейна.


Грижата за децата ще бъде поверена на професионални аниматори, които ще осигурят безплатни маски и карнавални аксесоари за украса на шейните.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09