Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предоставят нови компютри за българските неделни училища в чужбина

Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи Мария Габриел и на образованието Галин Цоков обявиха, че ще бъдат предоставени над 300 компютърни конфигурации за българските неделни училища зад граница. Кампанията е по идея на Мария Габриел, а целта е да допринесе за обновяване на техническата база и подкрепи развитието на дигиталните умения на учениците.

Министър Цоков посочи, че „тези компютърни конфигурации са още една връзка на децата с българската история и география". Целта на инициативата е сънародниците ни да почувстват, че България ги подкрепя с конкретни дейности, каза още министърът.

Компютърни конфигурации ще бъдат предоставени за българските неделни училища в над 30 държави.
Сред тях са - Австрия, Бразилия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Израел, Испания, Италия, Йордания, Китай, Кипър, Кувейт, Малта, Мароко, Молдова, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Обединени арабски емирства, Полша, Португалия, Северна Македония, Република Южна Африка, Румъния, САЩ, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия, Швейцария.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Читалище

Български театри от Молдова, Сърбия, Италия и Украйна на фестивал в Тополовград

От 23 до 29 септември 2024 г. в Тополовград ще се проведе 27-ото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2024. Фестивалът, който се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий..

публикувано на 23.09.24 в 06:35
Снимка: Facebook / Rostislav Stoyanov Nenov

Николай Тодоров представи Black Sea Paella на световна надпревара във Валенсия

За първи път България беше представена в Световното състезание за приготвяне на Paella във Валенсия – World Paella Day. Николай Тодоров-Ник заедно с Ростислав Ненов остави трайна следа в историята на надпреварата, като представи авторската си рецепта за..

публикувано на 22.09.24 в 11:23

Българите от "Гайтани" ще играят хоро на Румънския фестивал в Колорадо

Българската танцова група "Гайтани" от град Денвър, САЩ, поставя началото на новия творчески сезон с участието си в 26-ото издание на Румънския фестивал в Колорадо (Belmar Plaza, 439 S Teller St, Lakewood, CO  80226). "Първата ни есенна изява ще бъде на..

публикувано на 21.09.24 в 08:30