Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българска вечер” с песни и хора в района на Бостън

Снимка: БГНЕС

В Центъра за народни изкуства на Нова Англия в района на Бостън на 9 февруари ще се състои "Българска вечер", съобщава на фейсбук страницата си Българо-американският културен център "Мадара". В нея ще участват фолклорните групи "Диви жени" и "Зорница", а началото е 20,00 ч. местно време на адрес: The Park Avenue Congregational Church / 50 Paul Revere Road Arlington.

Събитието е част от поредицата “Народни танци в петък вечер” в Центъра за народни изкуства в Нова Англия.

“Заповядайте на "Българска вечер" с прекрасните изпълнители и музиканти. Заповядайте да попеем и потанцуваме заедно”, канят организаторите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-Американска асоциация в Невада

Българската асоциация в Невада със специални сертификати за признание от управата на Лас Вегас

Българската общественост в американския щат Невада получи признание за ангажираност и принос в културния обмен и представянето на българското културно наследство и традиции.  Сертификатите за признание, издадени от кабинета на..

публикувано на 07.05.24 в 17:08
Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29