Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българска вечер” с песни и хора в района на Бостън

Снимка: БГНЕС

В Центъра за народни изкуства на Нова Англия в района на Бостън на 9 февруари ще се състои "Българска вечер", съобщава на фейсбук страницата си Българо-американският културен център "Мадара". В нея ще участват фолклорните групи "Диви жени" и "Зорница", а началото е 20,00 ч. местно време на адрес: The Park Avenue Congregational Church / 50 Paul Revere Road Arlington.

Събитието е част от поредицата “Народни танци в петък вечер” в Центъра за народни изкуства в Нова Англия.

“Заповядайте на "Българска вечер" с прекрасните изпълнители и музиканти. Заповядайте да попеем и потанцуваме заедно”, канят организаторите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04

С българските букви и култура по света (СНИМКИ)

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е сред най-слънчевите в българския празничен календар. И не само защото 24 май е в разгара на пролетта, а защото традицията да честваме..

публикувано на 24.05.24 в 10:05