Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чикаго почитат Васил Левски с поредица от събития

Паметник на Левски - Чикаго
Снимка: Елена Цанева

За поредна година нашите сънародници отдават почит и свеждат глави пред подвига и делото на националния ни герой. 

На 18 февруари, от 12:00 часа местно време ще бъдат поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Левски в Чикаго пред църквата "Св. Иван Рилски", на адрес: 5944 W Cullom Ave, Chicago, IL 60634.

Отбелязването на 151-ата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода ще продължи в 14:00 часа с панихида Българската православна църква „Света София“ на адрес: 404 West Oakton Street, Des Plaines, IL 60018.

От 17:00 часа същия ден е предвидена и "Вечер, посветена на Васил Левски" с лектор Камелия Попова в Културния център "Българика" на адрес: 1120 S. Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL, United States, Illinois .

"Приятели, нека не забравяме, че битката за съхраняване на нашето минало, е битка за нашето бъдеще! Да почетем заедно нашия национален герой!" пишат в поканата си към сънародниците ни в Чикаго организаторите от историческия кръжец "Родолюбие" към културния център "Българика"

Снимки: БГНЕС, Елена Цанева 

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн” , предаде кореспондентът на БНР..

публикувано на 30.05.24 в 16:50
Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Правителството търси спешно решение по казуса за къщата на Талев в Прилеп

Правителството възложи на министъра на културата Найден Тодоров в най-кратък срок да проучи възможността и да започне процедурата за закупуването на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп. Около това се обединиха министрите от служебния..

публикувано на 30.05.24 в 12:56

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10