Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Лондон играят хора на 3 март в Парка на Уимбълдън

Снимка: Танцов клуб Пагане

Националният празник на България - 3 март, събира българите в Лондон в Wimbledon Park (Home Park Rd, London SW19 8AU), където ще играят традиционни български хора. Организатор на събитието, което ще се проведе в празничния ден от 11:00 до 14:00 часа местно време, е лондонският танцов клуб "Пагане" със създател и хореограф Вероника Валентинова, предаде БТА. 

Танцьорите канят всички българи, живеещи в района, и англичани - почитатели на българския фолклор да се присъединят към празника.  


Танцов клуб „Пагане” е създаден на 15 септември 2018 г. и е сбъдната мечта на Вероника Валентинова, която го описва така: „Мечтан и млад, дързък и новаторски настроен".

Снимки: Танцов клуб "Пагане"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът присъства на прием в Ню Йорк за Деня на българската независимост

Прием по случай Деня на независимостта бе организиран в българското консулство в Ню Йорк. Официални гости бяха служебният премиер Димитър Главчев и служебният външен министър Иван Кондов. Главчев поздрави българските граждани за празника и изрази..

публикувано на 23.09.24 в 09:34
Читалище

Български театри от Молдова, Сърбия, Италия и Украйна на фестивал в Тополовград

От 23 до 29 септември 2024 г. в Тополовград ще се проведе 27-ото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2024. Фестивалът, който се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий..

публикувано на 23.09.24 в 06:35
Снимка: Facebook / Rostislav Stoyanov Nenov

Николай Тодоров представи Black Sea Paella на световна надпревара във Валенсия

За първи път България беше представена в Световното състезание за приготвяне на Paella във Валенсия – World Paella Day. Николай Тодоров-Ник заедно с Ростислав Ненов остави трайна следа в историята на надпреварата, като представи авторската си рецепта за..

публикувано на 22.09.24 в 11:23