Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Молдова ще се преклонят пред паметника на българските опълченци

Снимка: Посолство на България в Молдова

По случай предстоящия национален празник на България - 3 март, посолството на България в столицата на Молдова - Кишинев, организира Церемония по полагането на венци пред паметника на българските опълченци в Мемориален комплекс „Шипка“ (ул. „Nicolae Dimo“ №6).

Събитието ще се проведе на 1 март 2024 г. от 11.00 часа. Очакват се приветствия от посланика на България Мая Добрева и представители на българската общност. Специално за празника, кратка музикално-артистична програма са подготвили възпитаниците на Българския теоретичен лицей „Васил Левски“ в Кишинев, съобщават от посолството ни в столицата на Молдова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Лайпциг ще празнуват 24 май с богата културна програма

Българското културно сдружение “Пенчо Славейков“ в Лайпциг организира тържество по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Богата програма с песни, стихове, танци..

публикувано на 06.05.24 в 09:18

“Мобилна бибиотека” събира на езерото Самамиш българите в Сиатъл

“Читалня Сиатъл“ подготвя “Мобилна библиотека“, която ще бъде представена на традиционния пикник, организиран от Българския център за култура и наследство в града на 19 май на езерото Самамиш, съобщи почетният консул в Сиатъл Елка Русков. “..

публикувано на 05.05.24 в 15:25

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11