Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-високата сграда в Чикаго отново ще светне в българския трикольор

Снимка: БГНЕС

За втора поредна година, една от най-знаковите сгради в Чикаго ще бъде осветена в цветовете на националното ни знаме, по случай 3 март - Деня на Освобождението. 

Инициативата за осветяването на антените на Willis Tower - третата най-висока сграда в Западното полукълбо, в бяло, зелено и червено от залез слънце до 23 часа местно време на 3 март, неделя, е резултат на отличното сътрудничество между Генералното консулство на България в Чикаго и екипа на компанията-собственик на сградата. За това съобщи генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков в профила си във Фейсбук.

Построена през 1973 г., висока 442.3 м., Willis Tower държи рекорда за най-висока сграда в света цели 25 години.
Снимка: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература”. Целта е да бъдат изработени електронни ресурси със съдействието на българското училище “Асен и..

публикувано на 11.05.24 в 17:44

Започват Дни на българската култура в Кипър

Дни на българската култура се откриват днес в Кипър и ще продължат до края на месеца, предаде кореспондентът на БНР Бранислава Бобанац. Организатор на двайсет и шестото им издание е Съюзът на българите в Кипър под егидата на посолството на България в..

публикувано на 11.05.24 в 11:56