Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска художествена изложба в Батън Руж - щата Луизиана, с американско участие

Снимка: Йордан Иванов

Пролетна художествена изложба на трима българи и трима американци бе открита в Батън Руж.

Йордан Иванов, един от най-успешните български художници в Америка, който работи за най-големият американски карнавал “Марди Гра“ прави необичаен  експеримент – огранизира изложба на картини в пространство, което е част от гимнастическата зала “Елит”,  собственост на други българи – Елви и Радослав Стефанови. Така спортът и изобразителното изкуство  си съжителстват в момента.

Наред с  тримата американски художници – Кристина Джуран, Джон Дуплантис и Шон Готро, картини представят и българските творци Мариана Калъчева, която живее в  Батън Руж, Йордан Иванов от Ню Орлеънс и Василен Васевски от Чикаго.

В тази обща “Пролетна художествена изложба” са представени 36 картини, а на откриването на експозицията за посетителите имаше и още една изненада – изпълнения на цигулка на друга българка – Антоанета Гюзлиева Ортиз.

Информация: Елена Цанева, кореспондент на БНР в Чикаго

Снимки: Мариана Калъчева, Йордан Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отличиха Иван Николов от Босилеград с най-високия български орден

България е основният двигател на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, защото си даваме сметка колко важна е тази интеграция за сигурността, стабилността и устойчивото икономическо развитие на региона, но твърдо стоим на принципа..

публикувано на 03.06.24 в 11:57
Гробницата мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в гробищния парк „Белу

Призив за реставриране на гробницата на Евлоги и Христо Георгиеви в Букурещ

Гробницата мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в гробищния парк "Белу" в Букурещ бе отворена за посещение на 2 юни по инициатива на българското посолство и по повод 200-годишнината от рождението на по-малкия от двамата братя – Христо..

публикувано на 03.06.24 в 11:32

"Мечти между думите" – първо арт представяне на Енджи Туфа в Тирана

Изкуството винаги е съществувало като форма на изразяване, чрез която можем да разкрием вътрешния си свят. Това направи и артистът от български произход Енджи Туфа, която изрази себе си, детството и произхода си чрез изложбата "Мечт и между думи..

публикувано на 02.06.24 в 22:07