Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университети от Европа и Япония се представят на специализирано изложение в София

Снимка: edlanta.com

Пролетното издание на изложението "Образование за успешна кариера – 2024” отваря врати в София на 9 март. На него българските ученици, които имат желание да следват в чужбина, могат да направят избор за специалност или университет.

Всеки може на място да се запознае с предложенията на водещи висши училища от Европа и Япония – безплатно, само с предварителна регистрация. Да провери какви са техните изисквания за прием, таксите за обучение, условията на настаняване, както и подробности за различните стипендии.


Организаторите на изложението отчитат и една добра тенденция – кандидат-студентите и техните родители търсят професия, съобразена с индивидуалните интереси, като все по рядко се увличат от различни модни тенденции. Сред гостите на изложението са MODUL University Vienna, EU Business School, SRH University, IULM и др. Предвиден е специален щанд, посветен на образованието в Страната на изгряващото слънце.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03