Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът и външният министър се срещнаха с Вселенския патриарх

Снимка: пресцентър на Министерския съвет

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха участниците в срещата между премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел с Вселенския патриарх Вартоломей. Православният йерарх водеше в София опелото на покойния български патриарх Неофит. Гостът изтъкна позитивните отношения между държавата и църквата в България, което е за добруването на българските граждани. В разговора е обсъдено значението на християнските ценности, културния обмен и засилената подкрепа на българското правителство за българската общност в Истанбул. Друг акцент в разговора е била руската агресия срещу Украйна, невинните жертви и разрушенията, които тя предизвика, съобщи правителствената пресслужба.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две години ще ремонтират Дунав мост при Русе

В края на юни започва основен ремонт на Дунав мост при Русе. Той ще е тежък и труден. Движението ще е само в едната лента, но обновяването е неотложно и ще продължи 2 години, обяви пред БНТ служебният министър на регионалното развитие Виолета..

публикувано на 26.05.24 в 12:10

Предлагат граничните полицаи да имат правомощията на пътни полицаи

Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи. Такава промяна в правилника на вътрешното министерство е пусната за осъждане в правителствения портал за обществени консултации. Ако това стане, граничните полицаи ще могат да спират автомобили и да..

публикувано на 26.05.24 в 11:53
Стилияна Николова

Злато за Стилияна Николова и българския ансамбъл на Европейското по художествена гимнастика

Стилияна Николова стана европейска шампионка по художествена гимнастика след блестящо представяне на първенство в Будапеща. Тя изигра без грешка съчетанията си. На бухалки тя получи 36.050 т.  На лента също бе перфектна и беше оценена с 34.800 т. На..

публикувано на 26.05.24 в 09:07