Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато за Стилияна Николова и българския ансамбъл на Европейското по художествена гимнастика

Стилияна Николова
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Стилияна Николова стана европейска шампионка по художествена гимнастика след блестящо представяне на първенство в Будапеща. Тя изигра без грешка съчетанията си. На бухалки тя получи 36.050 т.  На лента също бе перфектна и беше оценена с 34.800 т. На обръч Николова записа 35.700 т., а на последното си излизане на килима с топка беше недостижима и бе оценена с невероятните 37.200 т. 

Ансамбълът на България защити абсолютната си титла в многобоя на 40-то Европейско първенство. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, които са европейски шампионки в многобоя от Баку 2023, получиха за композицията си с пет обръча изключително високата оценка от 39.150 т. 

Това е последното важно състезание за нашите гимнастички преди Олимпиадата в Париж. В неделя са финалите на отделните уреди, където отново ще играят Стилияна Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15