Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ и БНР ще работят заедно за по-доброто бъдеще на българските деца

Генералният директор на БНР Милен Митев и представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн
Снимка: Ани Петрова

Една от най-силните страни на радиото е способността да разказва истории. От днес БНР и УНИЦЕФ обединяват усилия, за да разказват за проблемите, с които българските деца се сблъскват и по този начин да спомогнат за тяхното решаване. С тази цел ръководителите на двете организации с високо обществено доверие подписаха Меморандум за разбирателство.

"Децата са това, което движи дневният ред  на УНИЦЕФ и трябва да направим така, че те да бъдат чути. Защото децата не са в позиция гласовете им да бъдат чути от хората, които съставят политики и взимат решения. Затова още веднъж благодаря ви за  партньорството и вярвам, че заедно ще направим така, че да се чуе гласът на децата и младите хора в дневния ред българското общество" – каза Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България. Тя изказа специална благодарност към журналистите в БНР и акцентира на факта, че това е радиото с най-високо обществено доверие и обширна аудитория:

"Затова е много важно за нас подписването на този Меморандум за разбирателство, който ще подсили партньорството ни по някои критични области, като намаляването на детската бедност, социалното приобщаване, но също така и ранното детско развитие и защитата от насилие."

Документът е продължение на политиката на БНР да подкрепя общественозначими каузи, посочи генералният директор Милен Митев:

"И досега  БНР е подкрепяло и популяризирало усилията на УНИЦЕФ в защита на правата на децата и тяхното благополучие. С подписването на този меморандум ние потвърждаваме нашата съпричастност към каузата на УНИЦЕФ и заявяваме желание и мотивация да си сътрудничим още по-активно за подобряването живота на българските деца и техните семейства, за осигуряване на среда, в която всяко дете да може се развива и реализира своя потенциал – посочи Милен Митев. – Чрез своите 2 национални и 9 регионални програми, интернет портал и широко присъствие в социалните мрежи, БНР достига до милионна аудитория в България и извън нейните граници и предоставя изключителна възможност за популяризиране на кампании и инициативи за насочване на общественото внимание към важни теми и проблеми, каквито безспорно са ранното детско развитие, превенцията и елиминирането на насилието над деца, приобщаващото образование и намаляването на детската бедност. Вярвам, че високото обществено доверие, което и двете организации притежават ще ни гарантира успешно партньорство в името на едно по-добро бъдеще за всички деца в България." 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00