Най-добрите колбасари и винари ще мерят сили в Цалапица през този уикенд. На 30 март на открита сцена в парка на родопското село се организира Празник на цалапишкия бабек и вино. Най-известното цалапишко мезе, което се приготвя в началото на зимата по стара рецепта, е вече узряло, достатъчно изсъхнало и е готово за консумация. А каква по-добра комбинация с вкусната мръвка от ароматното местно вино!
Идеята на кулинарния фест е да се съхранят старите български традиции чрез представяне на типичния за района вкус. Ще се проведе състезание за най-добър бабек и за най-добро вино. Ще има и народна музика, песни и танци с участието на индивидуални изпълнители, групи и състави от цялата страна, които ще представят българския фолклор.
Организатори на това вкусно и пивко събитие са читалището и кметството на Цалапица под патронажа на кмета на Община Родопи.
Вижте още :
Снимки: Община Родопи, БГНЕС
В „България днес“ отбелязваме Деня на християнското семейство - 21 ноември с разговор-прозрение на Дарина Григорова с отец Сергий Павлов, предстоятел на храма „Успение на Пресвета Богородица“ в столицата за любовта, семейството и изкушенията на делника...
В петък вятърът от юг ще се усили и ще бъде умерен и силен, в Предбалкана и в близост до северните склонове на планините от Южна България – бурен. Облачността ще бъде разкъсана, значителна над западните райони, но следобед от северозапад бързо ще започне..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на София, съобщи БТА. Като възможна нова локация се обсъжда част от сградата на Професионалната гимназия..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..