Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от български училища зад граница обменят добри практики онлайн

Снимка: АБУЧ

Учители на български деца в чужбина от четири континента, 23 държави и  повече от 35 населени места се включват в онлайн форум, организиран от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).

Първата сесия на "Заедно в глобален форум – майсторски класове и споделяне на добри практики за учители в българските училища в чужбина" беше насочена към преподаването в подготвителния и началния етап на образователния процес (1-4 клас) и се проведе на 30 март.

Втората сесия – за обучението в прогимназиален етап (5-7 клас) и в гимназиален етап (8-12 клас), е определена за 6 април от 17:30 ч. българско време през следния линк: https://meet.google.com/tkz-uswe-occ.

Ученици от училище Райна Княгиня в Ирландия

Целта е да бъде стимулиране споделянето на добри практики, успешни методи, стратегии и иновации в образователния процес, които са се оказали ефективни, приложими и ангажиращи за учениците в българските училища в чужбина.

Всички материали, които се излъчват по време на онлайн форума, са подготвени от преподаватели, практикуващи в български училища в чужбина, т.е. от учители за учители. В края на всяка от сесиите се провеждат модерирани дискусии, информират от АБУЧ и Българската асоциация за образование "Райна Княгиня" в Ирландия, която е пряко ангажирана с оргиназицията. 

Снимки: АБУЧ, Българско училище "Райна Княгиня"-Ирландия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско неделно училище ,,АБВ Учебна Академия“, Атина

Цветно великденско настроение в българските общности по света

Дните преди православния Великден са озарени с български усмивки и настроение по целия свят. Възпитаници на редица неделни училища в чужбина пресъздадоха народните ни традиции и обичаи, свързани с подготовката на Великден и предшестващите го..

публикувано на 30.04.24 в 10:30

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20
Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14