Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският лицей "Васил Левски" в Кишинев се сдоби с бюст на Васил Левски

Снимка: facebook.com/arbomoldova

Българският лицей "Васил Левски" в Кишинев, Молдова, се сдоби с бюст на националния герой на България Васил Левски. Това стана благодарение на Асоциацията на българите по света. 

На тържествената церемония по откриването на бюста присъстваха председателят на Асоциацията Младен Станев, председателят на Парламента на АБС Христо Христов и българският историк проф. Николай Овчаров, който разказа на учениците интересни факти от българската история и им подари книги. Сред присъстващите бяха също посланикът на България Мая Добрева и председателят на Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова Георги Барбаров.

Директорката на лицея Наталия Ярославская изтъкна, че новият бюст ще напомня постоянно на учениците за подвига на Апостола.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00

Долината на розите и българската красота в Роке Саенс Пеня, Аржентина

България се включи в традиционното Дефиле на ретро автомобили в Президенсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина в първия ден на май, когато се отбелязва годишнината от създаването на селището. На дефилето се представят различните местни..

публикувано на 03.05.24 в 10:29

Български роман на Панаира на книгата в Буенос Айрес

На провеждащия се в момента Панаир на книгата в Буенос Айрес – едно от най-авторитетните изложения на печатни произведения в Южна Америка, ще бъде представен философският роман "Преди сътворението" на писателя Христо Славов. За това съобщава..

публикувано на 03.05.24 в 08:45