Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Снимка: Facebook /Българско училище в Остин, Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук.


“Всички хора правят смешки”, “Всяко дете има правото да играе”, “Хората не изоставят сградите да се рушат”, “Всеки човек има домашен любимец”, гласят някои от детските закони. Възпитаниците на училището предлагат също така да бъдат намалени учебните часове и да се наложи глоба от 2 хил. лв. за замърсяване на обществена собственост.


Българското училище в Остин е под опеката на фондация “Елин Пелин“ – Тексас, която е основана през 2012 г. с основна цел поддържане на българската култура, традиции и национално наследство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българчета от Балканите търсят най-здравото писано яйце в Босилеград

Символът на Великден – боядисаното в червено и всякакви други цветове яйце, отдавна се е превърнал и в символ на Босилеград. Сръбското градче, само на хвърлей място от границата, е населено предимно от етнически българи, които от повече от 30 години..

публикувано на 02.05.24 в 05:10
Неделно училище ¨Васил Левски“ във Валенсия

Българчета във Валенсия боядисваха яйца и плетоха кошнички за Великден

През отминалия уикенд ученици от неделно училище "Васил Левски" към  Асоциация "Прогрес", град Валенсия, Испания, участваха в традиционната работилница за боядисване на яйца, а към тях с готовност се присъединиха и техните родители. Целта на мероприятието е..

публикувано на 01.05.24 в 16:49

Дарение от България за българите в албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени, направи Фондация "Българска памет". След молба от кмета на Община Пустец Пали Колевски и заместник-кмета Яни Никола, фондацията е осигурила цялото..

публикувано на 30.04.24 в 19:45