Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

Снимка: Църква "Св. Иван Рилски" в Монреал

Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница.” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към днешната Света литургия от 10,00 ч. местно време.

Храмът в канадския град е регистриран през 2002 г. и е част от Българската православна църква в духовната юрисдикция на Българската източноправославна епархия в Съединените щати, Канада и Австралия. В сградата му се провеждат занятия на българското неделното училище “Свети Климент Охридски”, репетиции на детския хор и на групата за български народни танци.

Целта на работата на българската църква в Монреал, училището, библиотеката и танцовите състави е да се запазят езика, историята и традициите на българите в града.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът присъства на прием в Ню Йорк за Деня на българската независимост

Прием по случай Деня на независимостта бе организиран в българското консулство в Ню Йорк. Официални гости бяха служебният премиер Димитър Главчев и служебният външен министър Иван Кондов. Главчев поздрави българските граждани за празника и изрази..

публикувано на 23.09.24 в 09:34
Читалище

Български театри от Молдова, Сърбия, Италия и Украйна на фестивал в Тополовград

От 23 до 29 септември 2024 г. в Тополовград ще се проведе 27-ото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2024. Фестивалът, който се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий..

публикувано на 23.09.24 в 06:35
Снимка: Facebook / Rostislav Stoyanov Nenov

Николай Тодоров представи Black Sea Paella на световна надпревара във Валенсия

За първи път България беше представена в Световното състезание за приготвяне на Paella във Валенсия – World Paella Day. Николай Тодоров-Ник заедно с Ростислав Ненов остави трайна следа в историята на надпреварата, като представи авторската си рецепта за..

публикувано на 22.09.24 в 11:23