Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова
Снимка: Посолство на България в САЩ / Embassy of Bulgaria in the USA

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон.

Така виртуозните изпълнения на проф. Клинчарова ще бъдат всеобщо достъпни за всеки човек на Земята, се казва в съобщението.

Информацията за дарението стана ясна по време на посещението на българския посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова в Центъра на Библиотеката на Конгреса на САЩ за съхранение на аудио и видео наследството на човечеството.

Визитата бе организирана със съдействието на Бойко Антонов, бизнес анализатор в Библиотеката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15