Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Снимка: pixabay

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е първият в историята чартърен полет от латиноамериканската държава до Балканите.

Очаква се  близо 5000 гости от Мексико да посетят страната ни по линия на организираните от наш и мексикански туроператор пътувания. Туристите ще разгледат забележителностите на България и на съседните балкански страни. Те ще се придвижват с автобуси, много от които са собственост на български превозвачи.

Програмата включва 4 различни серии турове. Най-популярният и желан маршрут е с продължителност 12 дни и включва България, Гърция, Северна Македония, Албания, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, като последната спирка отново е България.

Вижте още: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10