Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 2 юни ще отворят за посещение гробницата на братя Георгиеви в Букурещ

Гробницата-мавзолей на Евлоги и Христо Георгиеви
Снимка: БТА-архив

Гробницата-мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в гробището "Белу" в Букурещ, което е със статут на музей, ще бъде отворена за посещение на 2 юни (неделя). Инициативата е на Посолството на България в Румъния, съобщиха за БТА от дипломатическото представителство. Това се случва за първи път и е уникална възможност за всички, които обичат българската и румънската история, да посетят гробницата и да отдадат почти на хората, които имат огромен принос за съвременното развитие на българското и румънското общество”, отбелязват от посолството. 

Работното време за посещение ще бъде от 9:00 до 18:00 ч. Снимането ще бъде разрешено, както вътре, така и около комплекса. Доброволци ще информират посетителите за историята на гробницата-мавзолей.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54