Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена
Снимка: Меланж Булгарен, блог на българите в Австрия

Празнично хоро, организирано от фолклорната група "Пендари Виена" към сдружение "Извор" събра българите във Виена и впечатли австрийците пред красивата църква „Св.Карл” в центъра на австрийската столица на 26 май, съобщи Блогът на българите в Австрия Melange Bulgaren.

Освен танцьорите от "Пендари", за ръце се хванаха децата от българското училище "Св.св. Кирил и Методий" и танцова група "На хорото - Грац".
Накрая на превърналото се в традиционно за Виена събитие на Карлсплац в хората се включи и публиката, споделяйки вълнението от българските народни ритми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В италианския град Брунате почетоха паметта на Пенчо Славейков

С тържествена церемония в град Брунате беше отбелязана 112-ата годишнина от смъртта поета Пенчо Славейков. Честването под патронажа на Генералното ни консулство в Милано беше организирано от италианската община и Българо-италианската асоциация..

публикувано на 26.06.24 в 13:36

Зденка Тодорова с премиера на новата си книга “Любимият полк” в Цариброд

Зденка Тодорова – журналист и писател, ще представи тази вечер в Народната библиотека “Детко Петров” в Цариброд най-новата си книга “Любимият полк”, съобщи мултимедийният портал на български и сръбски език ФАР. Книгата е посветена на 120-ата..

публикувано на 26.06.24 в 09:20
Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36