Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена
Снимка: Меланж Булгарен, блог на българите в Австрия

Празнично хоро, организирано от фолклорната група "Пендари Виена" към сдружение "Извор" събра българите във Виена и впечатли австрийците пред красивата църква „Св.Карл” в центъра на австрийската столица на 26 май, съобщи Блогът на българите в Австрия Melange Bulgaren.

Освен танцьорите от "Пендари", за ръце се хванаха децата от българското училище "Св.св. Кирил и Методий" и танцова група "На хорото - Грац".
Накрая на превърналото се в традиционно за Виена събитие на Карлсплац в хората се включи и публиката, споделяйки вълнението от българските народни ритми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Немалко българи в Берлин гласуват за германски кандидати на евровота

Изборният ден в секциите, разположени на територията на българското посолство в Берлин, протича спокойно. В началото на деня е имало известен проблем с една от машините, свързан със слаб контакт с една от флаш паметите, но след рестартиране на машините,..

публикувано на 09.06.24 в 17:45

Красимира Обретенова, Нидерландия: Българите не осъзнават отговорността за бъдещето на страната си

Тези избори се отличават от останалите не толкова заради съвпадението на вота за национален и за европейски парламент, но и защото ще зададат посока, която заради ситуацията в международен план – войните в Украйна и в Близкия Изток и предстоящите избори..

публикувано на 09.06.24 в 16:25

Режисьорът Борис Славчев от Рим: Много българи не осъзнават, че сме част от европейския процес

В Рим изборният ден е започнал спокойно и без опашки, уверява ни живеещият от години в Италия български режисьор Борис Славчев, който вече упражни правото си на глас. Сънародниците ни на Ботуша гласуват за национални и европейски избори в 24 населени..

публикувано на 09.06.24 в 16:20