Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев:

Скандал със Сребреница няма, няма да участвам в предизборни спектакли

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев отрече обвиненията, че е оказал натиск върху постоянния представител на България в Организацията на обединените нации Лъчезара Стоева да гласува с “въздържал се” резолюцията, осъждаща геноцида в Сребреница.

Скандал със Сребреница няма, някой се опитва да направи такъв”, коментира министър-председателят. Той добави, че страната ни поддържа резолюцията на ООН и че няма да коментира “криминалното изтичане на документи в незавършена фаза по процеса на взимане на решение”.

Димитър Главчев беше категоричен, че няма да участва в “предизборни спектакли”, които, по думите му, ще се организират през последната седмица преди изборите. Така той отхвърли възможността да бъде изслушан в Народното събрание, за което призоваха “Продължаваме промяната – Демократична България” и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изявлението си премиерът направи пред журалисти в столичния квартал “Горна баня”, където даде ход на дейностите по разчистване на терена за построяването на Национална детска болница. Очаква се процесът да отнеме седем месеца, а изграждането на болничното заведение - няколко години.


 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42
Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Ахмед Доган свиква партийния актив, Делян Пеевски не е поканен

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от партийния актив в лятната си резиденция “Росенец”, съобщи бТВ. Покана са получили подкрепилите го депутати и членове на движението, вкючително съпредседателят Джевдет Чакъров, но не и другият..

публикувано на 06.07.24 в 12:02