Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха Иван Николов от Босилеград с най-високия български орден

Снимка: БГНЕС

България е основният двигател на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, защото си даваме сметка колко важна е тази интеграция за сигурността, стабилността и устойчивото икономическо развитие на региона, но твърдо стоим на принципа на собствените заслуги в този процес на интеграция, за да бъде той устойчив и необратим. Това заяви президентът Румен Радев в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където държавният глава удостои председателя на Културно-информационния център "Босилеград" Иван Николов с орден "Стара планина" първа степен.



Големият общественик, журналист и доайен на българската общност в Босилеград Иван Николов е отличен за неговите изключително големи заслуги към България, за последователното и непоколебимо отстояване на правата, националната идентичност и достойнството на българите в Сърби
я, съобщава БТА.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански..

публикувано на 03.07.24 в 10:08

В Молдова обявиха конкурс за видеоклип "Моят роден български край"

Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ), заедно с партньора си Никола Рахнев от Гората.бг обявиха конкурс с награда - незабравима почивка в България за учениците от 9, 10, 11 и 12 клас. "По време на абитуриентските балове..

публикувано на 02.07.24 в 16:28

Учени и езиковеди припомниха в Цариброд истории за значими българи в Сърбия

Международен научен форум "Културни мостове: истории за значими българи в Сърбия" се проведе в края на юни в гимназията "Св.св. Кирил и Методий" в Цариброд. Събитието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и..

публикувано на 02.07.24 в 10:05