Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев покани новия президент на Мексико Клаудия Шейнбаум да посети България

Клаудия Шейнбаум, Румен Радев Снимки: БГНЕС, БТА

Президентът Румен Радев поздрави Клаудия Шейнбаум по повод избирането ѝ за президент на Мексиканските съединени щати. Българският държавен глава изрази увереност, че традиционните връзки на уважение и ползотворно сътрудничество между страната ни и Мексико, както и дългогодишните приятелски отношения, ще продължат да се развиват и укрепват и в бъдеще във всички сфери от взаимен интерес както на двустранна, така и на многостранна основа.
Президентът Радев пожела от името на българския народ и от свое име здраве и успех на Клаудия Шейнбаум в предстоящата й високоотговорна мисия и отправи към нея покана да посети България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава да подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза за мир

България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност срещу руската военна агресия в Украйна, написа служебният премиер Димитър Главчев в страницата си във Фейсбук. Той е в швейцарския курорт..

публикувано на 16.06.24 в 09:00
Димитър Главчев

Служебният премиер представя България на Срещата за мир в Украйна

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Първата среща на върха за мир в Украйна на 15 и 16 юни в швейцарския курорт Бюргенщок. Форумът, организиран от Швейцария и Украйна, се очаква да постави рамка за бъдещи мирни преговори с Русия. Ще бъдат..

публикувано на 15.06.24 в 09:20

По съседски: Събития с балкански адрес

С изборите за ЕП в Словения гласуваха и за преференциален вот, евтаназия и канабис за медицински цели При изборите за Европарламент в Словения на 9 юни избирателната активност надхвърли 41% - най-високата от 2004 г. насам. Вероятно..

публикувано на 14.06.24 в 10:15