Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Хората с увреждания в София гласуват в 14 секции

Подвижна избирателна кутия
Снимка: Мила Младенова, БНР

В София хората с увреждания, които днес гласуват с подвижна урна от домовете си са над 300 в 14 избирателни секции. Мобилните екипи ще обиколят 16 от районите на Столичната община, в които хора с увреждания са пожелали да гласуват от вкъщи. Всички те са посочили, че ще гласуват и на парламентарния вот, и на изборите за Европейски парламент. 
Друга възможност за хората с увреждания, които трудно се придвижват е да гласуват в секции по избор, пригодените за тях в отделните софийски квартали. За придвижването си те могат да използват специализиран транспорт от общината. 
До 19.30, през целия ден хората с увреждания ще могат да подават заявки, като досега общо 30 души са заявили услугата от събота насам.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

обновено на 26.06.24 в 16:59

Последни консултации преди връчване на първия мандат за формиране на правителство

Президентът Румен Радев днес, 26 юни, завършва консултациите с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание, както предвижда конституционната процедура преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките..

публикувано на 26.06.24 в 07:05

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28