Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Снимка: личен архив

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на централната жп гара в града, изразява скептицизъм по отношение на това доколко посланията на кандидатите за депутати и евродепутати са достигнали до избирателите в Германия.

"На базата на това как действат избирателите, не мисля, че са особено ориентирани. Не са сигурни за личностите и техните преференции, така че има потенциал за по-добра информираност.“

По думите му, интересът към тези избори е по-голям, може би, защото са 2 в 1, но и по друга причина:

"Тъй като не толкова често се провеждат избори за Европарламент, избирателите най-много питат за това как да гласуват за тези кандидат депутати, къде се намират преференциите им, къде на таблото са разположени листите за тях и т. н.“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поредно голямо дарение от България за албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанската община Мала Преспа направиха от Фондация "Българска памет" в с. Глобочени, общ. Пустец. Фондацията осигури напълно оборудван медицински контейнер за с. Глобочени, 24 броя пейки за централните части на селата в..

публикувано на 24.09.24 в 16:19

Българчета в Кьолн отбелязаха Деня на Независимостта с урок по български в парка "Айфел"

Възпитаници на Българското неделно училище "Аз Буки Веди" в германския град Кьолн се събраха в Деня на Независимостта на България, 22 септември, и се разходиха в Националния парк "Айфел", където си направиха пикник и проведоха занятие по..

публикувано на 24.09.24 в 16:09

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28..

публикувано на 24.09.24 в 13:16