Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът обсъжда възможностите за внос на работници от чужбина

Снимка: freepik.com

Представители на бизнеса се събират днес на среща, организирана от Българската търговско-промишлена палата, на която ще бъдат предложени решения за внос на работници от чужбина. Ще бъде споделен опит в процеса на подбор и наемане на такъв персонал от страни като Непал, Индия и Бангладеш, които, според компания в областта на човешките ресурси, търсят чисто заплащане от около 500-700 евро в зависимост от позицията.

Над 70% от работодателите в България изпитват трудност за намиране на кадри. Има фирми, които губят проекти и обмислят затваряне на части от дейността си, поради липса на кадри, посочват от БТПП.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Износът на български стоки за Китай е нараснал двойно

С над 37 % е нараснала търговията със селскостопански и хранителни стоки между България и Китай през 2023 г. Това обяви министърът на земеделието и храните Георги Тахов на откриването на Българо-китайски бизнес форум в София. По думите му, износът..

публикувано на 17.06.24 в 15:17

Показват възможностите на водородните возила

По улиците на София, Пазарджик и Стара Загора през идните дни ще премине демонстрационен водороден електрически автобус и първата водородна електрокола в България. Това съобщават от Българската асоциация за водород, горивни клетки и съхранение на..

публикувано на 16.06.24 в 10:23

Национално изложение на породата овце Ил дьо Франс се проведе в Сливен

Национално изложение на породата овце Ил дьо Франс се проведе на 14 и 15 юни в Сливен. Събитието беше открито от заместник-министъра на земеделието Деян Стратев, който напомни, че породата Ил дьо Франс е една от двете специализирани месодайни породи в..

публикувано на 15.06.24 в 15:52