Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът обсъжда възможностите за внос на работници от чужбина

Снимка: freepik.com

Представители на бизнеса се събират днес на среща, организирана от Българската търговско-промишлена палата, на която ще бъдат предложени решения за внос на работници от чужбина. Ще бъде споделен опит в процеса на подбор и наемане на такъв персонал от страни като Непал, Индия и Бангладеш, които, според компания в областта на човешките ресурси, търсят чисто заплащане от около 500-700 евро в зависимост от позицията.

Над 70% от работодателите в България изпитват трудност за намиране на кадри. Има фирми, които губят проекти и обмислят затваряне на части от дейността си, поради липса на кадри, посочват от БТПП.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 6 млн. тона реколта от пшеница очакваме през 2024 г., изнасяме за над 30 държави

Днес в землището на с. Златитрап, област Пловдив, беше даден старт на жътвената кампания в рамките на инициативата "Хляб на мира", обединяваща 12 държави от Централна и Източна Европа. На церемонията министърът на земеделието Георги Тахов..

публикувано на 11.06.24 в 15:30

Държавата пое дълг от още 200 млн. евро

Докато в България и Европа брояха бюлетините след парламентарните избор, Министерството на финансите продаде на 10 юни държавен дълг за 400 млн. лв. или почти 200 млн. евро. Обявено бе, че ще се емитират книжа за 200 млн. лв., но в крайна сметка бяха..

публикувано на 11.06.24 в 10:18

Започна реализацията на Вертикалния газов коридор

В София бяха подписани два основни договора за изграждане на части от Вертикалния газов коридор, с което на практика стартират реалните дейности за повишаване на капацитетите между Гърция и България и България и Румъния. След завършването на..

публикувано на 06.06.24 в 14:34