Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалната пенсия за старост става 307,07 лв. от 1 юли

Снимка: БНР - архив

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши служебното правителство на днешното си заседание. Повишаването на социалната пенсия ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя от социалната пенсия за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, съобщават от правителствената пресслужба.

Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите – за чужда помощ и за ветерани от войните. По този начин ще се повишат доходите на общо над 137 000 пенсионери.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Епископ Сионий (вляво)

Камбанен звън посрещна мощите на Св. Евтимий Търновски в катедралата “Св. Александър Невски”.

Величкият епископ Сионий – игумен на Троянския и на Бачковския манастир, донесе мощите на Светия патриарх Евтимий Търновски в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, която огласи събитието с камбанен звън. Светинята беше поставена до..

публикувано на 29.06.24 в 12:23

Заловиха хакера “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и юридически лица

Софийската градска прокуратура задържа за срок до 72 часа и привлезе като обвиняем хакера, представящ се в онлайн пространството с псевдонима “Емил Кюлев” – бивш банкер и едно от лицата на ъндърграунда след падането на комунистическия режим...

публикувано на 29.06.24 в 11:27
Река Дунав при Будапеща

С призива да пазим Дунава син отбелязваме Деня на реката

На днешния ден преди 20 години е обявен Денят на река Дунав и оттогава се отбелязва с различни инициативи. Тазгодишното мото “Да пазим Дунав син” призовава хората, живеещи в Дунавския басейн, да повишат своята осведоменост и да бъдат активни в..

публикувано на 29.06.24 в 10:41