Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще бъде представена и от президент, и от премиер на срещата на върха на НАТО

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и служебният премиер и външен министър Димитър Главчев ще участват в предстоящата Среща на върха на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър. Днес изтича срокът за регистрация за срещата на върха на НАТО, която ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон.

Вчера служебният премиер изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и парламентарните групи в 50-ия парламент с искане да се реши кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО. Решенията от срещата във Вашингтон предполагат изпълнение на дългосрочни ангажименти от съюзниците, с особен акцент към инвестициите в отбраната на всяка страна-член на НАТО и дългосрочната подкрепа за Украйна и финансовото ѝ обезпечаване, посочиха от правителствената пресслужба.


Още по темата:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45

Продължават консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. След като в..

публикувано на 25.06.24 в 07:35