Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възраждане: Ако няма кабинет на ГЕРБ, вариантите са кабинет с мандат на "Възраждане" или избори

Снимка: Възраждане

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Според него, ако не се случи правителство с първия мандат - на ГЕРБ, вариантите са два - "или кабинет с мандата на "Възраждане", или нови избори".
Той определи ГЕРБ и ДПС като "партии - сиамски близнаци", които са огромен проблем за функционирането на политическата система в държавата. Според него, ако не се обединят по-малките партии в парламента, за да не допуснат управление на ГЕРБ и ДПС, "агонията ще продължи да унищожава държавата".
Костадинов каза също, че "Възраждане" настоява да бъде запазен българският лев, България да напусне НАТО, тъй като това е "заплаха за националната сигурност". По тези различия между партията му и останалите парламентарни сили отговор може да даде национален референдум, смята Костадинов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Последни консултации преди връчване на първия мандат за формиране на правителство

Президентът Румен Радев днес, 26 юни, завършва консултациите с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание, както предвижда конституционната процедура преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките..

публикувано на 26.06.24 в 07:05

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02