Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български деца в Брюксел посещават часове по роден език в белгийската библиотека "София"

Снимка: БТА

Деца от Българското училище “Пейо Яворов” в белгийската столица учиха български език и литература в библиотека "София" в Скарбек, Брюксел. По инициатива на училището и със съдействието на завеждащия българската секция в библиотеката Арон Вилем през учебната година там се организираха съботни занимания.

“В библиотечните пространства децата имаха възможност да се докоснат до българската литература, да научат нови неща за България и нейния език, който е част от богатото многоезичие на Брюксел. Учениците четоха и слушаха истории и разкази на български, участваха в интерактивни игри и разглеждаха българската колекция от книги. Някои от тях, както и много родители, станаха членове на библиотеката и могат да вземат български книги вкъщи”, разказа директорът на училището Милена Дикова.
Сътрудничеството с библиотеката ще продължи и през следващата учебна година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Опашка за гласуване пред посолството на България в Лондон

Българи във Великобритания: Ненужни са държавните служители, командировани от София за изборите

Много ниска е била активността сред българите, живеещи в столицата на Великобритания, това съобщи за Радио България Светлана Канева, председател на изборната секция "Лутън" в английската столица. Тя обобщава впечатленията и на свои колеги от още 4..

публикувано на 09.06.24 в 22:35
Посолството на България в Загреб

Спокоен изборен ден за малката българска диаспора в Загреб

На днешния изборен ден сънародниците ни в Хърватия гласуват в една единствена секция, намираща се в посолството ни в Загреб. Българската диаспора в балканската държава е малка. " В Загреб живеят около 130 българи – някои от тях са временно..

публикувано на 09.06.24 в 19:15
Гласуване в секция в посолството на България в Никозия

Изборите за българите в Кипър приключиха в 18 ч.

За промяна на всичко и с надежда за по-добро гласуват българите в Република Кипър, които днес дадоха своя вот на Европейските избори и на изборите за народни представители в България. В Република Кипър по неофициални данни има около 30 000 българи, които..

публикувано на 09.06.24 в 19:05