Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много голям интерес имаше към организираните от България медицински прегледи в Кукъс

Снимка: БТА

Безплатните мултидисциплинарни прегледи, направени от български и албански медицински екипи в Кукъс привлякоха над 300 души в последните два дни на юни. Прегледите бяха отразени от основни албански медии, сред които Албанското радио и телевизия.

Профилактичните прегледи бяха организирани от Медицинския колеж в Тракийския университет и посолството на България в Тирана, съвместно с община Кукъс.
Българският екип от 11 души, сред които четирима студенти се ръководеше от директора на Медицинския колеж доц. Павлина Тенева, предава БТА. Организаторите бяха осигурили и преводачи, така че прегледите обхванаха както представители на местното българско национално малцинство в областта Гора, така и дошлите албанци от региона. Мнозина от тях споделяха, че за първи път имат възможност за безплатни очни прегледи и редица други изследвания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бесарабия изработиха календар за 2025 г. с български носии

Българи в Бесарабия издадоха календар с български носии. Той е създаден от местния радетел на българщината, колекционер и изследовател на традициите на българите от Бесарабия Александър Полибза и фотографа Валери Гайдаржи, а модели са бесарабски..

публикувано на 22.09.24 в 15:30

Населеният предимно с етнически българи Цариброд в Сърбия отбелязва своя празник

С богата програма от събития населената предимно с етнически българи община Цариброд (Димитровград) в Сърбия отбелязва празника си, съобщи БТА. Сред гостите днес, когато православните християни почитат Рождество Богородично по стар стил, се очакват..

публикувано на 21.09.24 в 10:04

Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона

Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за български граждани в Барселона ще се проведат на 27 и 28 септември. Те се организират от Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на..

публикувано на 20.09.24 в 17:01