Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в равносметката на свършното от началото на своето управление, което започна на 9 април.
По сектори се отчита, че служебният кабинет е ускорил изграждането на Националната детска болница.

Събарянето на старите сгради и разчистването на терена на Националната детска болница
Успешно са осъществени първите мисии за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.


В образованието са повишени заплатите във висшите училища. Пенсиите са увеличени с 11%. В земеделието са изплатени парите по т. нар. "украинска помощ". Потърсени са също пари от ЕС за борба с градушките.

Подписането на договори за изграждане на Вертикалния газов коридор

В енергетиката е започнало изграждането на Вертикалния газов коридор от Гърция към Румъния. Един от блоковете в АЕЦ "Козлудуй" заработи с алтернативно американско гориво. "Отпушено" е строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Проведени са успешни търгове за нови влакове и обновени вагони. Започната е и модернизацията на Дунав мост при Русе и на граничните пунктове към Турция.

Повишението на цените на тока е минимизирано, отчита кабинетът. Продължава и работата за влизане на страната в Еврозоната. В областта на сигурността и отбраната са възстановени редица полицейски управления – пише в отчета, разпространен от прессекретариата на правителството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите..

публикувано на 01.07.24 в 06:00
Росен Желязков

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “ заявления ” на..

публикувано на 30.06.24 в 12:30
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53