Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Снимка: Facebook /Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България с подкрепа на Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова. Новият стадион се очаква да бъде пуснат в експлоатация тази есен, съобщава jurnaltv.md. 

На церемонията за полагането на първия камък българският посланик в Кишинев Мая Добрева отбеляза, че София ще продължи да инвестира в проекти, насочени към българските общности. Тя изтъкна, че строителството на стадиона е резултат от съвместните усилия на българската общност в Паркани, местната администрация и асоциацията. "Този проект е най-красноречивият пример за единство, без политически или административни бариери", каза дипломатът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39
Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева

Съставите на СИК извън страната вече са назначени

Към днешна дата за участие в предсрочните парламентарни избори са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже. Бройката не е окончателна, тъй като продължават да постъпват искания за заличаване на някои от..

публикувано на 15.10.24 в 16:54