Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пд) след равен мач с "Марибор" продължава в Лига Европа

Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)

Носителят на Купата на България "Ботев" Пловдив се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след 2:2 при гостуването на словенския "Марибор“. В първата среща пловдивчани спечелиха с 2:1.

В 13-ата минута Ян Репас откри резултата за домакините. Младият нигерийски футболист Кристиан Нвачукву стана герой за "Ботев" само 2 минути след началото на втората част, като изравни за 1:1. След час игра Ботев поведе с гол на Антъни Уджа с 2:1. Домакините усилиха натиска за израняване и в 80-ата минута словенският тим стигна до втори гол - дело на Едгар Етиен Буре. Макар и трудно до края на мача българският тим удържа домакинския натиск за обрат в мача.

Следващият съперник на пловдивчани е гръцкия "Панатинайкос". "Ботев" ще гостува в Атина на 25 юли, а реваншът е седмица по-късно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Карлос Насар стана шампион на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести в категорията до 89 кг. Той разби всякаква конкуренция и спечели титлата, като постави световен рекорд в двубоя. 20-годишният ни щангист, роден в Париж, събра двубой от 404..

публикувано на 09.08.24 в 18:28

Ансамбълът по художествена гимнастика се класира за финал на Олимпиадата

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финала на многобоя на XXXIII Олимпийски игри в Париж и в събота, 10 август, ще се бори за златото. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Новак Джокович и Григор Димитров ще играят демонстративен мач в София

Григор Димитров и Новак Джокович ще зарадват привържениците на тениса в София с голямо тенис шоу. Олимпийският шампион идва в българската столица по покана на първата българска ракета. Двамата ще изиграят демонстративен мач. Досега сърбинът е бил в..

публикувано на 06.08.24 в 13:07