Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев: "Българските спортисти са символ на борбения български дух"

Снимка: president.bg

Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство. Вярвам, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за по-мирен и по-справедлив свят. Това заяви президентът Румен Радев по повод предстоящото официално откриване на ХХХІII Летни олимпийски игри в Париж.

В посолството на България във френската столица държавният глава и съпругата му участваха в събитие, организирано в навечерието на Олимпиадата по случай участието на родните ни спортисти в игрите. В дипломатическата ни мисия се събраха спортни деятели, български служители на реда, които ще помагат на френските си колеги за обезпечаване на сигурността на мащабното спортно събитие, както и български доброволци, ангажирани с организацията, съобщиха от президентството.

„Българските спортисти са символ на борбения български дух и на успехите на страната ни като силна нация“, каза още Радев и изтъкна дългогодишната подготовка на състезателите ни, труда, лишенията, отговорността и любовта им към спорта и Родината. Държавният глава изрази увереност, че родните ни спортисти, които представят България в Олимпиадата, ще дадат всичко от себе си в състезанията, за да издигнем отново българския флаг с достойнство и в Париж.

На събитието, организирано от българския посланик във Франция Радка Балабанова, присъстваха и министърът на младежта и спорта Георги Глушков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лия Каратанчева

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац. Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла..

публикувано на 07.09.24 в 16:11

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09