Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открит урок по български народни танци в Дюселдорф

Снимка: Немско-българско дружество „Дунав“, Дюселдорф/ Фейсбук

Немско-българското дружество "Дунав" в Дюселдорф, Германия, ще проведе открито занимание по народни танци на 16 август (петък). Това съобщават във Фейсбук от сдружението. Танцовото събитие ще бъде водено от Ирина Стефанова и е планирано да започне в 20:00 ч. местно време в залата на училище „Сейнт Бенедикт“ (40219 Düsseldorf), съобщи БТА. 

"Всички желаещи да танцуват, независимо дали начинаещи, напреднали или професионалисти, са поканени. Децата също са добре дошли" – подчертават от дружеството.

Немско-българско дружество "Дунав" е основано през лятото на 2010 години. Сред водещите цели на сдружението са популяризирането на българския език и култура в Германия, както и задълбочаването на немско-българските отношения в образователна, научна и икономическа посока.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Прага отваря врати българското средно училище "Д-р Петър Берон"

Българското средно училище "Д-р Петър Берон" в Прага тържествено открива днес новата учебна 2024/2025 година. Това е единственото българско държавно училище на територията на Чешката Република. През 1947 г. България и Чехословакия подписват договор, в..

публикувано на 16.09.24 в 06:10
Църквата „Свети Стефан“ - средището на българщината в истанбулския квартал „Фенер“

Подготвят 4-дневна екскурзия в България за българчета от Турция

В рамките на посещението си в Истанбул за участие в туристическия форум „България – открий и сподели“ министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Димитри Йотеф, председател на Фондацията на православните църкви на българската екзархия в Истанбул и с..

публикувано на 15.09.24 в 14:29

Български фолклор на етнофестивал "Единство чрез разнообразие" в Тараклия

Около пет хиляди участници се очаква да събере етнокултурният форум "Единство чрез разнообразие", чиито организатори са Районният съвет и "Българската община на район Тараклия" (БОРТ). Стратегически партньори са Министерството на културата на Молдова и..

публикувано на 14.09.24 в 07:15