Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Йоана Георгиева
Снимка: БТА

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който се класират завършилите на пето и на шесто място.


Биляна Дудова не успя да достигне до решителната среща за бронзовите медали в борбата в категория до 62 кг. Тя загуби в първия кръг на репешажите от монголката Пюревдорин Орхон с резултат 1:3. По време на схватката българката беше ударена в главата от съперничката си и два пъти на тепиха бяха викани лекари, за да спрат кръвотечението от носа й.

Другата наша представителка в борбата Юлияна Янева също загуби своята среща в категория до 76 кг – на осминафиналите тя беше победена с 1:7 от кубинката Милаймис Потрил Марин. Българската състезателка ще достигне до репешажите за бронзовия медал, ако съперничката й се класира за финала. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия. На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23,..

публикувано на 18.08.24 в 09:38

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08