Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Снимка: Българско неделно училище “АБВ”

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от свободни игри на открито. 

Молим, ако все още не сте върнали учебниците, да го направите, за да могат те да бъдат използвани и през предстоящата учебна година”, обърнаха се с призив към децата учителите.

Българското неделно училище “АБВ” е създадено по инициатива на Дружеството на българите “Клуб България” и е част от Списъка на българските неделни училища в чужбина на Министерството на образованието и науката. В него децата изучават български език и литература, история и география на България, както и допълнителни часове по интердисциплинарния предмет “Бит и култура”, в който учениците опознават българските народни танци, традиции и обичаи.

От тази учебна година към училището е открита детска занималня “Малчо” за деца от 2 до 4 години.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежки фестивал по случай Международния ден на младежта в Цариброд

В Международния ден на младежта – 12 август, в Цариброд ще се проведе Младежки фестивал, съобщава мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Програмата на фестивала включва музикална програма, подготвена от младежки клубове,..

публикувано на 11.08.24 в 15:11

Сънародници от Комодоро Ривадавия дефилират в традиционни български носии

Българското дружество “Кирил и Методий” от аржентинския град Комодоро Ривадавия се включва в панаирното дефиле на фестивала “Експо Турисмо” на 11 август, съобщиха от настоятелството на българското сдружение. На дефилето под мотото “Разходка по света с..

публикувано на 10.08.24 в 16:11
Снимка: Българско училище „Д-р Стамен Григоров“ - Женева

Българско училище в Женева празнува 40 години с конкурса "Приказки за киселото мляко"

Тазгодишното издание на конкурса "Приказки за киселото мляко" е посветено на 40-годишнината на Българското училище " Д-р Стамен Григоров" в Женева. Основната идея на конкурса е да стимулира творческия потенциал на всички родолюбиви..

публикувано на 10.08.24 в 09:05