Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партията ДПС около Ахмед Доган поиска запазване на марката "ДПС"

Снимка: БТА

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за запазване на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, съобщи репортерът на "Хоризонт" Даниел Инков. Заявката е подадена на 29 юли тази година, като са платени необходимите държавни такси за заявяване на експертиза. Не е ясно дали проверката ще приключи преди регистрацията на листите на Движението за предстоящите  предсрочни парламентарни избори на 27 октомври и дали това ще повлияе на това, коя от двете формации на ДПС ще регистрира листите в ЦИК.
ДПС се явява редовно на избори у нас от 1990 г. и нерядко играе ключова роля в управлението на страната, макар никога да не е печелила избори. Преди два месеца обаче партията се разцепи на две. Част от членовете ѝ се обединиха около съпредседателя Делян Пеевски, а другата част - около почетния лидер и основател на ДПС Ахмед Доган.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев призова Скопие към реализъм в двустранните отношения

България винаги е била отворена за диалог със Северна Македония и очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и..

публикувано на 13.09.24 в 18:20

По съседски: Събития с балкански адрес

Регионът Тулча се готви да стане геопарк на ЮНЕСКО Властите в окръг Тулча предприемат стъпки Североизточна Добруджа да стане глобален геопарк на ЮНЕСКО, територия на устойчиво развитие, чиито ценности са признати от международната..

публикувано на 13.09.24 в 10:40

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и..

публикувано на 13.09.24 в 10:09