Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС с лидер Ахмед Доган подаде документи за самостоятелно участие в изборите

Джевдет Чакъров
Снимка: БТА, архив

След като от ЦИК отказаха регистрацията на двете фракции на ДПС с коалиции от ДПС с лидер Ахмед Доган и председател Джевдет Чакъров внесоха документи за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори. От офиса на ДПС с лидер Ахмед Доганов допълват, че документите са подкрепени с 5240 подписа.

Малко по-късно от фракцията на ДПС около Делян Пеевски поискаха да бъде оттеглено заявлението на ДПС около Доган за самостоятелно участие на партията на изборите. Искането за оттегляне беше подадено чрез депутата Хамид Хамид, упълномощен от Пеевски. Според устава на ДПС двамата председатели имат право да представляват партията заедно и поотделно




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов и Борис Писториус

България и Германия се споразумяха за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Военният министър Атанас Запрянов и германският му колега на Борис Писториус подписаха програмно споразумение за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T. Това стана на двустранна среща в рамките на форума на контактната група за..

публикувано на 07.09.24 в 09:52

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни..

публикувано на 05.09.24 в 17:00
Атанас Зафиров

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма..

публикувано на 05.09.24 в 15:50