Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производители излагат продукцията си на традиционния Есенен панаир в Разград

Снимка: Община Разград

На започващото днес в Градския парк на Разград 31-во издание на традиционния есенен панаир своя продукция ще представят производители от цялата страна. С ръчно изработени сувенири ще участват и от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания "Подай ръка" и Сдружение "Жанета".  Вечерите, на сцена "Ронда", ще се провеждат концерти. Панаирът ще продължи до 17 септември.

Майстори-занаятчии

От първата половина на ХХ век до днес Есенният панаир в Разград е събитие, което поддържа славата на града като място за среща на търговци, занаятчии и производители от региона и страната. За пръв път той е проведен от 19 до 26 септември 1921 г. Традицията прекъсва през 1950 г., но по-късно, през 90-те години е подновена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

1,9% по-скъп природен газ през септември

Природният газ поскъпва с 1,9% през септември спрямо предходния месец. Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена от 61,91 лв. на горивото за мегаватчас – без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от регулатора. На тази цена..

публикувано на 01.09.24 в 09:40

9581 компании у нас са с над 40% руска собственост

Страната ни е на второ място в Европейския съюз по брой компании с над 40% руска собственост, показва проучване на Moody's. Рейтинговата агенция е идентифицирала 46 хил. субекта в ЕС, притежание на руски фирми или на руски физически лица. Две трети..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Изграждаме 19 хил. мегавата нови мощности, 90% от които от възобновяеми източници

През следващите 10 години у нас ще бъдат изградени над 19 хил. мегавата нови мощности, 90% от които от възобновяеми енергийни източници като слънце, вятър и вода, предвижда десетгодишният план за развитие на преносната електрическа мрежа на..

публикувано на 18.08.24 в 10:50