Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Само морето"

Снимка: YouTube

В последните дни на лятото Теди Русева с артистичен псевдоним Тиара представя новата си песен "Само морето". С нея актрисата, чиято музикална кариера е започнала едва преди четири години, сбъдва своя съкровена мечта – да участва в конкурса "Бургас и морето".

"Аз съм внучка на Иван Коларов, който е композиторът на "Бургаски вечери". Така че аз чисто наследствено съм свързана с музиката и с Бургас. Не само защото съм родена там, а защото съм наследник на този символ на града, на химна на града. Просто нямаше как да не се включа в конкурса, защото за мен това е едно продължение на неговото дело" – признава Теди Русева.


Както в почти всички свои песни, тя пише стиховете си – така тази година е била единственият артист със свой авторски текст в конкурса "Бургас и морето". Предпочита сама да създава текстовете си, обикновено базирани на лични преживявания. Твърди, че по този начин лекува и себе си, и други хора, които се припознават в песните ѝ и споделят, че са ги докоснали дълбоко.

За музиката и аранжимента на "Само морето" Теди се обръща към Жеко Жеков, който участва и във видеото към песента. Тъй като много държи на символите, за да предаде цялостна картина в него тя е и режисьор, и сценарист. Сюжетът е базиран на спомени от детството ѝ. Заснет в центъра на родния Бургас, клипът представя емблематични за града места – общината, часовника, има и кадри от самия конкурс "Бургас и морето". Момиченцето, което пресъздава певицата като малка, върви по улица "Богориди", постепенно стига до морето и Летния театър, където пее пред 2 000 души на живо и така вече е сбъднала своята детска мечта.

Автор: Диляна Трачева

Снимка: Facebook / Teddy Russeva Tiara




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36
Кирил Маричков

Отиде си "щурецът" Кирил Маричков

Почина българският певец, китарист и композитор Кирил Маричков. Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци, където рок музикантът е трябвало да има концерт с "Фондацията", съобщи bTV, позовавайки се на свои източници. Рок пътят на..

публикувано на 11.10.24 в 20:12

"Крадец на мечти"

Музиката на DARA е пъстра като самата нея - доказва го най-новият ѝ сингъл "Крадец на мечти". В него младата певица води откровен диалог с вътрешния си критик - онзи глас, който често ни руши и разколебава, но в същото време без милост ни тласка към..

публикувано на 11.10.24 в 10:15