Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров донесе преднина на отбора на Европа на Лейвър Къп

Григор Димитров - архив
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров донесе преднина на европейския отбор в “Лейвър Къп” - турнира, противопоставящ отборите на Европа и на Останалия свят. Световният №10 се наложи над чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (4), 7:6(2) в оспорван двубой, продължил 2 часа и 17 минути. Българинът спечели пет поредни гейма и затвори мача в последвалия тайбрек. Победата на Григор, който зае мястото на Рафаел Надал, според регламента на състезанието донесе на Тима на Европа една точка.
Българският тенисист има и предишно участие на "Лейвър Къп" през 2018 година, когато изигра един мач на сингъл срещу Франсис Тиафо и един на двойки с Давид Гофен, помагайки на отбора на Европа да спечели трофея срещу тима на Света.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм

Григор Димитров достигна до полуфиналите на турнира на твърди кортове в Стокхолм, надигравайки швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2. За място на финала българският тенисист ще спори с Талон Грикспоор от Нидерландия, който победи датчанина Холгер..

публикувано на 19.10.24 в 10:30

Камелия Дунавска събира настоящи и бивши шампиони в художествената гимнастика в Самоков

Световната и европейска шампионка Камелия Дунавска организира международен турнир по художествена гимнастика с името “Златните момичета... Завинаги”, който ще се състои от днес до неделя в Самоков. В състезанието ще участват близо 500 състезателки..

публикувано на 18.10.24 в 07:10

Хиляда бегачи потеглиха в класическия маратон в столицата

Над 6500 бегачи от различни страни участват в “Маратон София 2024”, който се провежда през почивните дни. От площад “Александър Батенберг” тази сутрин потеглиха около хиляда атлети, състезаващи се в класическата дистанция 42,195 км. С най-големи..

публикувано на 13.10.24 в 10:22