Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работна група в МВнР работи за извеждането на българите от Ливан

Димитър Главчев
Снимка: БТА

По повод ескалацията на ситуацията в Близкия Изток и най-вече в Ливан служебният министър-председател Димитър Главчев и външният министър Иван Кондов са в постоянна връзка, съобщиха от външното ни министерство.

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

В МВнР е създадена работна група по указания на премиера с участието и на други институции, чиято основна задача е да координира действията и да предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан.

Димитър Главчев препоръчва пълна мобилизация на държавата, за да бъдат запазени животът и здравето на българските граждани.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Добросъседските отношения са крайъгълен камък в процеса на разширяване на ЕС

Европейската интеграция е най-добрият начин за гарантиране и насърчаване на мир, сигурност, демокрация, човешки права и върховенството на закона в интерес на гражданите на страните от процеса на разширяване. Тази позиция изрази служебният външен..

публикувано на 28.09.24 в 09:04

Радослава Кафеджийска става генерален консул на България в Одрин

Министерският съвет прие решение за назначаване на Радослава Кафеджийска на длъжността генерален консул на България в Одрин, Турция с консулски окръг, обхващащ общините: Одрин, Къркларели и Текирдаг. Радослава Кафеджийска е юрист по..

публикувано на 27.09.24 в 18:29

По съседски: Събития с балкански адрес

На 15 октомври Албания започва преговори по същество за присъединяване към ЕС Постоянните представители на ЕС в Брюксел единодушно решиха да започнат преговори с Албания за членство. Началото ще е на 15 октомври с междуправителствена..

публикувано на 27.09.24 в 09:50