Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин източил 2,2 млн. паунда от социалната система във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 млн. паунда, съобщава вестник “Сънди телеграф”. Схемата е включвала транспортиране на сънародници със самолет до Великобритания, превозването им до центрове за работа, за да кандидатстват за обезщетения, и връщането им в родината.

В продължение на четири години Таньо Данчев е използвал чуждите самоличности с намерението да получи т.нар. универсален кредит. Според разследването той е контролирал банковите карти на другите българи, замесени в измамата, и е изтеглил над два милиона паунда в брой от техните сметки.

Неотдавна 39 годишният българин беше осъден на седем години затвор, след като се призна за виновен по 29 обвинения в измама в съда в Снеърсбрук.

По-рано през годината българска банда от петима души получи присъди за най-голямата измама с обезщетения във Великобритания на стойност над 50 млн. паунда, припомня кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болград подготвя международен форум, посветен на лозарството и винарството в района

Международният бизнес форум Bolgrad Wine West-2024, посветен на развитието на лозарството и винарството в южната част на Одеска област, ще се състои в Болградската община на 9 и 10 ноември по случай Деня на лозаря и винаря в Украйна, съобщи..

публикувано на 19.10.24 в 17:30

В 53 неделни училища в Испания се учи български език

Испания е страната с най-много български неделни училища - 53, като много от тях получават подкрепа от местните власти. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката Галин Цоков с посланика на Испания в България Мигел Алонсо..

публикувано на 16.10.24 в 16:56
Председателят на „Дружество за българска идентичност“ Бесим Муча (вляво) и посланикът на България в Тирана Ивайло Киров

В Албания е регистрирано "Дружество за българска идентичност"

Новоучредено "Дружество за българска идентичност" („Shoqata për identitet bullgar“) е представено на 3 октомври в посолството на България в столицата на Албания Тирана. Дружеството е регистрирано на 24 септември 2024 година съгласно албанското..

публикувано на 14.10.24 в 17:59