Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страната ни осигури профилактични прегледи на българи в албанското село Пустец

Село Пустец в областта Мала Преспа
Снимка: БТА

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Spartan" от състава на авиобаза "Враждебна " осигури въздушния транспорт от София до албанската столица Тирана на медицински екип от различни специалисти и тяхното оборудване.

Тази събота и неделя  в поликлиниката на село Пустец, където живеят и представители на българското национално малцинство в Албания, бяха проведени безплатни профилактични медицински прегледи, тъй като в момента жителите на общината нямат достъп на специализирани медицински услуги.

Посещението на медицинския екип е по инициатива на Фондация "Българска памет" и с подкрепата на Министерството на външните работи и на Министерството на отбраната на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почти 69% от българите в Молдова гласуваха срещу присъединяването към ЕС

Благодарение на гласовете от чужбина все повече надделяват привържениците на конституционните реформи, които да позволят Молдова да се присъедини към ЕС – констатира журналистът Владимир Митев от румънската редакция на Радио България в коментар за..

публикувано на 21.10.24 в 13:42

Българин източил 2,2 млн. паунда от социалната система във Великобритания

Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 млн. паунда, съобщава вестник “Сънди телеграф”. Схемата е включвала транспортиране на сънародници със самолет до Великобритания, превозването им до центрове за работа, за да кандидатстват за..

публикувано на 20.10.24 в 09:49

Болград подготвя международен форум, посветен на лозарството и винарството в района

Международният бизнес форум Bolgrad Wine West-2024, посветен на развитието на лозарството и винарството в южната част на Одеска област, ще се състои в Болградската община на 9 и 10 ноември по случай Деня на лозаря и винаря в Украйна, съобщи..

публикувано на 19.10.24 в 17:30